جواز ساخت ساختمان و انواع پروانه ساختمان، مراحل صدور پروانه ساختمان، تخریب و بازسازی، اضافه اشکوب، برگه سبز معماری، تغییرات و یا تعمیرات، شناسنامه فنی و ملکی ساختمان چیست ؟
جواز ساخت در حقیقت دستوریست برای ساخت و ساز قانونی، مطابق با آیین نامه ها و ضوابط شهرسازی.
چنانچه پایان کار یک ساختمان پس از اتمام عملیات اخذ نگردد، مالک میتواند در هر زمانی نسبت به اخذ آن اقدام نماید. اما چنانچه ناظر ساختمان در دسترس نباشد، یا فوت شده باشد یا حاضر به امضای برگه اتمام عملیات نباشد، مالک میتواند نسبت به تعویض ناظر خود اقدام کند و ناظر جدید با صدور برگه استحکام بنا نسبت به صدور برگه اتمام عملیات اقدام مینماید و سایر مراحل اخذ پایان کار ساختمانی قابل پیگیری خواهد بود.
اگر نیت و قصدی برای نوسازی خانه خود دارید و یا اینکه می خواهید. ساخت بنایی جدید در یک زمین خالی را شروع نمایید. به هر حال دریافت جواز ساخت از شهرداری پیش از شروع هر عملیاتی ضروری میباشد. که انجام هر گونه عملیات ساخت و ساز بدون پروانه ساخت و جواز ساختمانی خلاف قانون می باشد. و در صورت ساخت بدون مجوزهای لازم شهرداری پروژه را متوقف خواهد کرد. و مالک مشمول جریمه میگردد.
گرفتن پروانه ساخت، منافعی همچون امکان بیمه شدن عوامل ساخت و سازو دریافت وام را در پی دارد. دریافت جواز ساختمانی زمان بر است. که مالکین میتوانند با وکالت دادن به شرکت های مشاور مانند شرکت مهندسین مشاور و معمار دیبا سازان پویا در زمینه اخذ پروانه ساختمانی اقدام کنند.
انواع جواز ساخت و پروانه ساختمانی :
- پروانه ساختمانی (اراضی بایر یا باغات)
- تخریب و نوسازی
- تعویض مهندس
- اضافه اشکوب
- تغییر نقشه
- توسعه بنا
- تغییرات
- تبدیل
شرکت دیبا سازان پویا آماده ارائه خدمات مشاوره و معماری و اخذ برگه های جواز در خصوص کلیه فعالیت های ساختمانی شامل (طراحی، نظارت و اجرا ) میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در این زمینه با شماره های زیر تماس بگیرند.
تلفنهای دفتر: 46020419 – 021 و 46020421-021
تلفن سایر اعضای هیئت مدیره: 09125029582 مهندس رضایی – 09124022401 مهندس جعفری
چه زمانی به جواز ساخت نیاز است؟
همه پروژههای ساخت و ساز خانه و نوسازی به مجوز ساخت نیازی ندارد. در اغلب موارد تعمیرات و جایگزینی های ساده می تواند توسط پیمانکاران حرفه ای یا خود صاحب خانه و بدون درخواست جوازساخت انجام شود. با این حال پروژه ای که شامل اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان باشد، معمولاً نیاز به مجوز ساخت از شهرداری دارد. اگر برای این تغییرات پیمانکاری را استخدام کنید، فرآیند صدور پروانه ساختمان و جوازساخت را اداره کرده و هزینه های جواز ساختمان را برآورد میکند. اگر خودتان روال کاری را به عهده میگیرید باید از شهرداری منطقه درخواست مجوز کنید.
برگه استحکام بنا از مهمترین مراحل ساخت و طراحی معماری برخی از ساختمانها محسوب می شود. اخذ استحکام بنا از الزامات پایان کار ساختمان است. برگه پایان کار نشان دهنده هویت و ماهیت بناست. و ساختمانی که این برگه را نداشته باشد، دارای اعتبار حقوقی و قانونی نخواهد بود.
بطور کلی برگه استحکام بنا برای ساختمان هایی الزامی است. که به هر دلیلی همچون تغییرات در سازه ساختمان، ساخت غیر مجاز وغیره که امکان دریافت پایان کار را ندارند. و لازم به ذکر است که از سوی شهرداری برای مالکان اخذ برگه استحکام بنا الزامی است.
توجه داشته باشید که ممکن است برخی از تغییرات ساخت و سازی که میخواهید انجام دهید نیاز به تأیید یه متخصص ساخت و ساز دارد و فقط توسط آنها قابل انجام است. به طور مثال کار کردن بروی خطوط گاز توسط صاحبخانه ممنوع است و در صورت بروز مشکل یا تغییرات باید به اداره گاز اطلاع دهد تا جهت انجام عملیات در مکان حاضر شوند.
الزامات و نکات موجود در مجوزها گسترده بوده و برای هر منطقه به صورت جداگانه تدوین می شود. بنابراین برای اطمینان از موارد مجوز باید به شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و با آنها در ارتباط باشید. زیرا برخی از مناطق برای کوچک ترین تغییرات ساخت مثل حیاط سازی نیز به مجوز نیاز دارد.
امروزه برای سازندگان و ساختمان های مربوطه دفترچه هایی تحت عنوان شناسنامه ساختمان صادر می شود که شامل جواز ساخت، نداشتن خلافی و گواهی پایان کار بطور همزمان می باشد.
پروانه ساختمان یا به عبارتی همان جواز ساخت، مجوزی است که پیش از اقدام به هر گونه عملیات ساخت و ساز بایستی از مراجع مربوطه مانند شهرداری دریافت کرد. این مجوز تایید کننده قانونی بودن عملیات اجرایی بوده و در صورت صادر نشدن آن هرگونه ساخت و سازی غیرقانونی تلقی خواهد شد. علاوه بر تایید عملیات ساخت از نظر قانونی، صدور جواز ساخت اهمیت بسیاری برای سازندگان و مالکان مربوطه دارد که از جمله آنها می توان به موراد زیر اشاره کرد:
- قانونی بودن ساخت و ساز و مطابقت آن با آیین نامه ها و ضوابط طرح جامع شهر
- حضور ناظرین و رعایت اصول فنی برای جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی
- بیمه شدن افراد مشغول به کار در صورت بروز حوادث ساختمانی
- استفاده از تجارب فنی و مهندسی در تمامی مراحل ساخت
- بهره مندی از انشعابات آب، برق، گاز
- بهره مندی از تسهیلات بانکی
- بیمه شدن ساختمان
پروانه ساخت چه اطلاعات را به ما می دهد؟
جواز ساخت شامل اطلاعاتی از ملک و مالک مربوطه هر دو می باشد و به طور کامل تر موارد زیر را برای آن می توان بیان کنیم :
- مشخصات ساختمان مانند نوع کاربری، نوع اسکلت، تعداد طبقات، میزان تراکم، وضعیت پارکینگ
- اصلاحات و تغییرات و نحوه تمدید عوارض گوناگون وصول شده
- مشخصات زمین و زیربنای ساختمان
- مشخصات کامل متقاضی صدور پروانه
- نوع پروانه، شماره و تاریخ صدور
- موقعیت و محل احداث ساختمان
- کروکی و مساحت زمین
- نام مهندس ناظر
- نوع مالکیت
جواز ساختمان دارای اعتبار مشخصی می باشد. که در صفحه اول آن درج می شود. این مدت اعتبار قابل تمدید بوده و در صورت لزوم می توان با مراجعه به شهرداری ها آن را تغییر داد.
شناسنامه فنی و ملکی ساختمان چیست ؟
دفترچه های شناسنامه ساختمان به جای پروانه های ساختمان صادر می شود که نداشتن خلاف و پایان کار را شامل می شود.
شناسنامه های ساختمان از جمله شامل موارد زیر می باشد :
- اصلاحات و تغییرات و نحوه تمدید عوارض گوناگون وصول شده
- گواهی های نداشتن خلاف صادر و گواهی پایان ساخت
- نوع، شماره، تاریخ صدور و مشخصات زمین
- هویت ساختمان و بیوگرافی
- کروکی و مساحت زمین
- ابعاد چهارگانه پلاک
- محاسب و تاسیسات
- مشخصات طبقه ها
- وضع پارکینگ
- هویت مالک
- نوع مالکیت
- محل احداث
- مهندس ناظر
- نوع استفاده
نحوه محاسبه هزینه اخذ جواز تک واحد مسکونی (هزینه جواز ساختمان)
محاسبه هزینه اخذ جواز خانه مسکونی یک واحدی از فرمول زیر پیروی می کند :
ضریب * (مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تأمین شده * 20 ) * قیمت منطقه ای
مساحت ناخالص زیربنا : مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان
ضریب : متناسب با متراژ بنا طبق جدول زیر محاسبه می شود.
ضریب سطح زیر بنا :
برای 60 متر مربع 5 % محاسبه میشود.
تا 100 مترمربع 10 % ارزیابی میشود.
برای 150 متر مربع 18 % زیربنا محاسبه میگردد.
تا 200 مترمربع 30 % محسوب میشود.
برای 300 مترمربع 45 % زیربنا محسوب میگردد.
تا 400 مترمربع 65 % ارزیابی میگردد.
برای 500 متر مربع 90 % منظور میگردد.
تا 600 مترمربع به بالا 120% ارزیابی و منظور میگردد.
نحوه محاسبه هزینه اخذ جواز مجتمع مسکونی (هزینه جواز ساخت).
ضریب * قیمت منطقه ای* ( مساحت کل زیر بنا * زیربنای مورد تقاضا / تعداد کل واحد های مسکونی * 100)
برگه معماری چیست؟
پس از اخذ دستور نقشه، مهندس معمار طراحی پلان های معماری را بر اساس ضوابط شهرداری انجام می دهد. پس از اتمام کار طراحی ،برگه سبز معماری می بایست به انضمام نقشه ها و جهت تعهد نقشه ها به دفتر خدمات شهرداری ارسال شود. برگه طراحی معماری یا برگه سبز معماری جهت ضمانت نقشه ها گذاشته می شود. مهندس معمار با گذاشتن برگه تعهد معماری تایید می کند که نقشه ها مطابق مقررات ملی ساختمان طراحی شده اند.
در صورت وجود هر گونه اشکال، مهندس معماری که برگه سبز معماری خود را ضمیمه پلان ها کرده در آینده مسئول و جوابگو خواهد بود. در واقع برگ سبز معماری این تضمین را به ارگان ناظر بر ساخت و ساز شهری می دهد که طراحی به شیوه اصولی انجام شده است.
مطالب مرتبط
تصاویر بیشتر
اگر ساختمانی یک طبقه دارید و به فکر ساخت طبقه دوم از ساختمان خود هستید، به طور حتم اولین موضوعی که ذهن شما را به خود مشغول میکند، هزینه ساخت طبقه دوم خواهد بود. برای برآورد هزینههای ساخت هر طبقه باید به عوامل و فاکتورهای بسیاری توجه داشته باشید. فوت و یا انصراف مهندس ناظر قبلی املاک در حال ساخت یا رها شده (شامل همه املاک که شروع به کار از شهرداری گرفتهاند میشود. برای مثال مقاومت ساختمان شما باید توسط کارشناس مربوط مورد بررسی قرار گیرد. در ضمن برای هر طبقه نیز باید پارکینگ اضافه در نظر گرفته شود.
- استحکام بنای ساختمانهای قدیمی -
اشتراک گذاری در:
نظرات کاربران در مورد جواز ساخت ساختمان
آیا میشه بر خلاف دستور نقشه صادره، جواز ساخت را مطابق استعلام اخذ شده از سایت، پیگیری و دریافت کرد؟
سلطانیان /
1401/07/08 12:26:28 عصر
خیر، جواز براساس آخرین دستور نقشه صادره که پس از گزارش مامور بازدید و اصلاحات لازم، تهیه و صادر میگردد و ملاک ساخت و ساز قرار میگیرد.
مدیر سایت /
1401/07/11 04:12:26 عصر
اخذ جواز ساخت چقدر زمان می برد؟
بهنام فدایی /
1400/09/03 02:45:30 عصر
به شهرداری ناحیه یا منطقه ملک شما بستگی دارد.
مدیر سایت /
1400/09/05 09:04:36 عصر
برگه طراحی معماری رو کجا می تونم دانلود کنم؟
سلطانی /
1399/08/27 10:40:04 صبح
نظرات خود را در مورد جواز ساخت ساختمان اینجا بنویسید
نظرات کاربران در مورد جواز ساخت ساختمان