استحکام بنا : در سال های گذشته ساختمان ها بدون مهندس ناظر و به شکل معمار ساز ساخته می شدند. و در آن زمان اخذ پایان کار برای ساختمان چندان الزامی نبود. در همین حین برخی از ساختمان های به مرور زمان، کاربری خود را از مسکونی به اداری یا تجاری تغییر می دادند.
جهت اطلاع از تعرفه نظام مهندسی 1403 با شماره همراه 09124022401 و یا 09125029582 تماس حاصل فرمائید.
اما از سال 70 هجری شمسی مالکین برای انتقال ملک، تخریب و نوسازی و انجام کارهای شهرداری و امور نقل و انتقال. ملزم به گرفتن پایان کار برای ساختمان هستند.
یکی از قوانینی که در راستای افزایش استحکام ساختمان توسط پیماکاران الزامی شده است داشتن برگه تاییدیه استحکام بنا است. بنابراین استفاده از مهندس ناظر در تمام مراحل کار ساختمان سازی است. که از دهه 70 قرن چهاردهم هجری شمسی به بعد برای پیمانکاران الزامی شده است.
بر این اساس زمانی که کار ساخت ساختمان به پایان می رسد، پیمانکاران برای دریافت پایان کار، باید به شهرداری مراجعه کرده. و شهرداری جهت صدور پایان کار، از پیمانکار برگه استحکام بنا را که یکی از شرایط اخذ پایان کار است. از پیمانکار طلب می کند.
اکثر ساختمان های قدیمی که پایان کار ندارند یا ساختمان هایی که زیر نظر مهندس ناظر ساخته نشدند، یا ساختمان هایی که اضافه بنا انجام میدهند. یا اصطلاحاً اضافه اشکوب دارند؛ و یا واحد هایی که تغییر کاربری میدهند مثلا واحد مسکونی که به واحد اداری تجاری تغییر کاربری میدهد. شهرداری از این ساختمان ها زمان خرید و فروش، نقل و انتقال سند، تخریب یا نوسازی و خیلی ازمواردی دیگر گواهی پایان کار اتخاذ میکند.
اگر قصد دریافت جواز ساخت در حوزه ی استحکام بنا را دارید. و می خواهید تغییری در ساختمان قدیمی خود اعمال کنید، مراحلی چون موارد زیر را پیش رو خواهید داشت، مراحلی که هر یک به نوبه خود اهمیت ویژه ای دارند.
انواع سنگی که در ساختمان به کار رفته مثل سنگ های آب چکان، سنگ های قرنیز پشت بام و سنگ های نما لازم است که مورد بازرسی قرار بگیرد.
اضافه کردن اشکوب، اضافه و توسعه به بنای قبلی یا حتی حذف طبقه و کسر از بنای قبلی.
بررسی مدارک لازم استحکام بنا و بررسی ایستایی و استحکام ساختمان با توجه به مدارک و شواهد موجود که شامل نقشه های وضع موجود است.
اول اینکه مالک باید درخواستش رو کتبا به شهرداری ارائه بدهد. سپس باید برای تشکیل پرونده به دفتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کند. یکسری فیش برای مالک صادر میگردد. که باید پرداخت شود. مثل عوارض و بدهیهای ملک به شهرداری. بعد از پرداخت فیش ها، مامور بازدید شهرداری میاد و از ملک، مالک بازدید میکند در این مرحله شهرداری مالک را ملزم میکند که یک برگه استحکام بنا با امضای مهندس ناظر ارائه دهد. نهایتا پس از تهیه برگه استحکام بنا و تایید معاونت های مختلف شهرداری، پایان کار صادر میگردد. خب متوجه شدیم که برگه استحکام بنا چه کاربردی دارد.
برگه استحکام بنا را چطوری میتوان دریافت کرد
مالک باید به یک مهندس ناظر عمران که دارای صلاحیت محاسبات و نظارت هست، مراجعه میکند. سپس مهندس ناظر بازدید اولیه را انجام میدهد. و یک گزارش فنی از وضع موجود ملک تهیه میکند. بعد از رفع مشکلات و ایراداتی که مهندس ناظر تشخیص میدهد. برگه استحکام بنا بصورت گواهی امضا شده در دفترخانه تهیه میگردد. این برگه به همراه برگ اتمام عملیات ساختمانی و گزارش بازدید نظارت به دفتر خدمات الکترونیک شهر تحویل داده میشود که یک کپی یا رونوشت از برگه استحکام بنا نیز به مالک تحویل داده میگردد. که مالک هم بتواند کارهاب مربوطه را برای دریافت پایان کار پیگیری کند.
شرکت مهندسین مشاور و ساختمانی دیبا سازان پویا با بیش از ۱۰ سال سابقه کار در حوزه خدمات مهندسی. و دارا بودن صلاحیت محاسبات و نظارت پایه یک، این آمادگی را دارد که در کمترین زمان ممکن برگه استحکام بنا را برای مالکین محترم ارائه کند.
نکته ای قابل توجه : هربرگه ای همچون برگه استحکام بنا باید در سال جاری خودش استعلام و به در دفتر خدمات ارئه گردد و اگر به هر دلیلی این کار صورت نپذیرفت، باید در سال بعد مابه التفاوت آن به مهندس ناظر پرداخت شود. و برگه قبلی نیز باید به روز و یا بصورت حاشیه نویسی و یا با یک برگه جدید که گواهی امضا به تاریخ جدید باشد، جایگزین شود.
برگه استحکام بنای ساختمان توسط چه کسی تایید یا عدم تایید میگردد؟
تایید استحکام بنای ساختمان توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان و کارشناسان رسمی معمولاً انجام میشود. این سازمان، به عنوان نهاد اصلی نظارت بر بناهای ساختمانی در ایران، مسئول تأیید استحکام بنای ساختمانهای مختلف است.
در این رابطه، مهندسین سازه و مهندسین عمران با تخصص سازه میتوانند برای تایید استحکام بنای ساختمان به عنوان کارشناسان رسمی معرفی شوند. در صورتی که بر اساس قوانین و مقررات، چنین تاییدی از سوی سازمان نظام مهندسی صورت گیرد، برگه استحکام بنای ساختمان صادر میشود.
لازم به ذکر است که در بعضی موارد، سازمانهای نظارتی و شهرداریها نیز میتوانند نقشی در تایید استحکام بنای ساختمان داشته باشند. به هر حال، سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان نهاد اصلی و مسئول تایید استحکام بنای ساختمان، دارای اختیارات بیشتری است.
برگه پایان کار نشان دهنده هویت و ماهیت بناست. و ساختمانی که این برگه را نداشته باشد، دارای اعتبار حقوقی و قانونی نخواهد بود. و به صورت قانونی هم قابل خرید و فروش نیست.
برگه استحکام بنا : هم در حقیقت نشان دهنده نظارت مهندس ناظر پروژه و تأییدیه ها و مهر او است. که نشان می دهد مهندس ناظر با تمام مراحل ساخت ساختمان موافقت کرده و آن ها را بی عیب و نقص ارزیابی کرده است.
نمونه گزارش کارشناسی استحکام بنا از دید فنی میتواند شامل مجموعه وسیعی از امور مربوط به ساختمان شامل مراحل و موارد پی سازی و بررسی ژئوتکنیکی و شناسایی خاکهای محل احداث و روش اجرای شالودهها، پلهها و خرپاها و فاصله و تناسب آنها با هم، ستونهای ساختمان و دیوارهای باربر، ارتفاع ساختمان، مصالح مورد استفاده در ساختمان و مقاومت آنها باشد که میبایست بر اساس ضوابط شناخته شده مهندسی و معماری لحاظ شود.
برگه استحکام بنا نشان دهنده استحکام بنا است و هر ساختمانی که چنین برگه ای را نداشته باشد. از دریافت پایان کار محروم خواهد بود. اهمیت برگه استحکام بنا به حدی است که اگر حادثه ای غیر از حوادث خارجی نظیر زلزله وسیل و بلاهای طبیعی، برای ملک اتفاق بیفتد. مهندس ناظر به عنوان مقصر و مسئوول حادثه قلمداد می شود. و باید در قبال اتفاقات رخ داده به مراجع قانونی پاسخگو باشد.
بطور کلی برگه استحکام بنا برای ساختمان هایی الزامی است. که به هر دلیلی مانند تغییرات در سازه ساختمان، ساخت غیر مجاز وغیره که امکان دریافت پایان کار را ندارند. و لازم به ذکر است که از سوی شهرداری برای مالکان اخذ برگه استحکام بنا الزامی است. و برای مهندسان الزامی نبوده و هیچ قانون و قدرتی نمی تواند مهندس را ملزم به تائید ساختمانی نماید. که در جریان عملیات ساختمانی آن نبوده است.
استحکام ساختمان و جواز ساخت از مهم ترین مراحل ساخت و طراحی معماری برخی از ساختمان ها محسوب می شود. مرحله ای که وجود آن در بعضی از پروژه های ساختمانی ضروری است. و اگر آن را پشت سر نگذارید به هیچ وجه قادر به انجام کارهای ساختمانی نیستید.
حال سوال اینجاست به طور کلی اخذ جواز ساخت و استحکام بنا در چه مواقعی ضرورت دارد؟
گفتنی است در پروژه هایی نظیر موارد زیر لازم است. به طور حتم اقدام به اخذ این برگه نمایبد تا بتوانید شروع به کار کنید:
ملک هایی که قدیمی هستند و پایان کار ندارند.
ایجاد تغییر در طراحی معماری و به طور کلی ساختار بنای قبلی ساختمان. این تغییر می تواند مواردی مثل اضافه کردن بخش. طبقه و یا حتی حذف بخش و طبقه ای در ساختمان مربوطه باشد.
حذف ستون و دیوار برای بازسازی طراحی داخلی ساختمان از دیگر مواردی است. که به دریافت برگه مجری استحکام بنا نیاز دارد.
تغییر دادن کاربردی ساختمان، برای مثال تغییر کاربری یک ساختمان از حالت مسکونی به تجاری و غیره.
تغییر مهندس ناظر قبلی.
برای افزایش اعتبار پروانه ساخت ساختمان.
و موارد دیگری از این دست مورد ها.
حال اگر شما هم در شرایطی چون موارد فوق قرار دارید. و می بایست اقدام به دریافت جواز ساخت استحکام بنا نمایید، احتمالاً با سوالات مختلفی مواجه هستید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تیتر های بعد را حتماً بخوانید. لذا سعی کرده ایم پاسخ اکثر پرسش ها را بیاوریم و متقاضیان این جواز را راهنمایی کنیم.
شرح مراحل اخذ جواز ساخت و استحکام بنا
اخذ این مجوز شامل مراحل مختلفی است که باید یک به یک طی شوند تا در نهایت برگه مجری صادر گردد. اخذ برگه استحکام بنا با امضا و مهر توسط ناظر و گواهی امضا مالک یا وکیل مالک در دفتر اسناد رسمی ( مجوز شروع عملیات استحکام ) صورت میگیرد.
تذکر: برگه مذکور می بایست توسط مهندس و مالک ساختمان یا وکیل مالک در دفاتر اسناد رسمی محضری گردد.
شرح مختصری از این مراحل عبارت هستند از:
در ابتدا مهندس ناظر از طرف شهرداری برای بازدید ساختمان به محل می آید.
در این حین مهندس ناظر مدارکی چون گواهی پایان کار قبلی، تصویری از ساختمان. نمونه ای کپی شده از سند ملک و برگه های کپی مدارک شناسایی مالک ساختمان. را که برای تشکیل پرونده به وجود آن ها نیاز است، دریافت می کند.
حال مهندس ناظر می بایست گزارش تهیه شده ی حاصل از نظارت خود را در دفتر های خدمات الکتریکی ثبت کند.
برگه ی استحکام بنا و گواهی نامه ی امضای مالک به یک دفتر اسناد رسمی معتبر اعطا می شود.
حال مدارک مربوط به گزارش استحکام بنا به وسیله ی دفاتر خدمات الکترونیک در سیستم ثبت می شوند.
در این جا نوبت به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می رسد که بر عهده ی مالک ساختمان است.
پس از تکمیل تمام مراحل فوق در انتها مهندس ناظر برگه ی سبزی را که همان جواز استحکام بنا است به مالک اعطا می کند.
بنابراین لازم است بگوییم اگر قصد دریافت جواز ساخت در حوزه ی استحکام بنا را دارید. و می خواهید تغییری در ساختمان قدیمی خود اعمال کنید. مراحلی چون مورد های فوق را پیش رو خواهید داشت. مراحلی که هر یک به نوبه خود اهمیت ویژه ای دارند.
همان طور که گفتیم همه ی مراحل به نوبه ی خود جایگاه ویژه ای دارند. اما در مورد مرحله ی اول ماجرا کمی متفاوت تر می شود. لذا پشت سر گذاشتن این مرحله نسبت به بقیه به مراتب سخت تر و حساس تر می باشد. به عبارتی دیگر اگر نتوانید این مرحله را با موفقیت بگذرانید بالطبع رسیدن به اخذ جواز شدنی نیست.
در واقع نظارت های مهندس ناظری که از طرف شهرداری اعزام می شود. اصلی ترین عامل تعیین کننده ی صدور مجوز ساخت استحکام بنا است. از این رو در ادامه به طور کلی مهم ترین بخش های نظارت این مهندسین را آورده ایم که عبارت هستند از:
بررسی نقشه های طراحی معماری و مطابق بودن آن ها با وضعیت اصلی ساختمان اولین کاری است. که اکثر ناظرین انجام می دهند.
محل هایی چون ورودی و خروجی چاه ها و آب باران مورد بررسی قرار می گیرند.
وضعیت پشت بام، دیوار ها، سقف از لحاظ میزان سلامت بازدید می شوند. یعنی بود و نبود ترک و آسیب در این قسمت ها اهمیت بسزایی دارد.
بخش هایی دیگری همچون محوطه ی پله ها، نرده ها، پنجره ها، درب ها و ... بازرسی می شوند.
سیستم های گاز، برق و لوله کشی های آب نیز از دیگر قسمت هایی هستند. که به طور حتم توسط ناظرین مورد بررسی قرار می گیرند.
- در برگه تعهد پایان کار مهندس ناظر استحکام ساختمان را تأیید نمی کند بلکه فقط انطباق ساختمان اجرا شده با نقشه ها را تأیید می کند. حال آنکه در برگ استحکام همانطور که از نام آن پیداست مهندس باید استحکام بنا را تأیید نماید. چنانچه مهندس ناظر استحکام بنائی را تأیید کرده باشد. در صورت وقوع حادثه، حداقل پنجاه درصد از خسارات وارده سهم تقصیر دریافت خواهد کرد. و این بیش از دو برابر سهم تقصیر معمول مهندسان ناظر در حوادث ساختمانی است.
چناچه برای ساختمان اتفاقی بیفتد که به دلیل عدم ایستایی و استحکام آن باشد. مثلا ساختمان نشست کند و یا دیوار ساختمان دچار ریزش شود. مهندس ناظر که برگه استحکام بنا را امضا کرده مسئول است. بنابراین مهندس ناظر زمان امضای برگه استحکام بنا باید دقت زیادی به خرج دهد.
- مهندسی که اقدام به صدور برگه تعهد پایان کار می کند. خود بر احداث ساختمان، نظارت داشته است و کاملاً می داند که در زیر این لایه های نازک کاری چه سازهای اجرا شده است. اما کسی که برگه استحکام بنا صادر می کند هیچ اطلاعی از وضعیت سازه ساختمان ندارد. و مشخص نیست ساختمانی که سالها پیش بدون نقشه و مهندس ناظر اجرا شده است، چه سازه ناایمنی دارد.
برگه استحکام بنا باید از سوی یک مهندس عمران دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی و دارای صلاحیت های طراحی. و نظارت صادر و گواهی امضاء گردد.
تعهداتی که مندرج در برگه استحکام بنا است و باید به آن توجه کرد.
1- عدم دخالت و عدم ارائه طریق در طراحی معماری و محاسباتی (از نظر ضوابط و مقررات).
2- انجام کلیه عملیات ساختمانی، از شروع تا اتمام با اطلاع و تعهد نظارت مهندس ناظر مربوط. و مطابق با مفاد پروانه ساختمانی و نقشه های تصویبی و خودداری از انجام هرگونه عملیات غیرمجاز.
3- اخذ مجوز شروع عملیات ساختمانی از مهندس ناظر و ارائه آن به منطقه قبل از آغاز عملیات کارگاهی.
4- تامین کلیه وسائل ایمنی کارگاه مطابق با نظر مهندس ناظر مربوطه. و پیش بینی های لازم در زمان عقد قرارداد با پیمان کاران در این زمینه و قبول مسئولیت حوادث ناشی از عدم رعایت آن.
5- بکارگیری اکیپ های فنی و تخصصی در کلیه مراحل ساختمانی.
1- بازدید از محل ملک قبل از شروع به طراحی و تطبیق موقعیت و ابعاد ملک با فرم دستور نقشه صادره.
2- رعایت تعهد نامه 18 ماده ای ارائه شده از سوی امور مهندسین ناظر.
3- همکاری لازم با مهندس محاسب در خصوص تطبیق نقشه های معماری با نقشه های محاسباتی. رعایت شرح خدمات مهندسین معمار طبق مصوبه وزارت مسکن و شهرسازی.
1- اعمال نظارت مستمر در هنگام تخریب، گود برداری و اجرا عملیات ساختمانی مطابق با نقشه های مصوب و پروانه ساختمانی صادره.
2- ارائه گزارش بموقع از کلیه مراحل ساختمانی به شهرداری منطقه بخصوص از مراحل : اتمام آرماتوربندی فونداسیون (قبل از بتون ریزی). اتمام اسکلت بندی ساختمان پوشش هر سقف قبل از بتون ریزی، اتمام سفت کاری، اتمام تاسیسات، اتمام نازک کاری و پایان کار.
3- ارائه گزارش بموقع به شهرداری منطقه در صورت عدم رعایت مفاد پروانه و نقشه های مصوب. و عدم رعایت مسائل ایمنی از سوی کارفرما (حداکثر ظرف مدت 72 ساعت). تبصره : چنانچه در هنگام کنترل ساختمان توسط شهرداری تخلفی ملاحظه شود. که قبلا توسط مهندس گزارش نشده باشد، شهرداری مجاز است ادامه همکاری با ناظر مربوطه خودداری نماید.
4- در صورت انصراف از ادامه نظارت ضمن ذکر علت و ارائه گزارش کامل از عملیات ساختمانی به شهرداری منظقه مربوطه. تا معرفی رسمی ناظر جدید (با موافقت دفتر امور مهندسین ناظر) مسئولیت نظارت کماکان بعهده ناظر اولیه خواهد بود
1- بازدید از محل ملک قبل از انجام محاسبات و تطبیق موقعیت و ابعاد ملک با نقشه های معماری مصوب.
2- ذکر مقاومت خاک، نوع اهن آلات مصرفی و ابعاد جوش مورد نیاز در نقشه های ارائه شده.
3- تعیین محلهای قابل استفاده جهت حفر چاه روی پلان فونداسیون.
4- رعایت کلیه آئین نامه ها، استاندارها و مقررات ملی ساختمان در محاسبات رعایت کامل شرح خدمات مهندسین محاسب. طبق مصوبه وزارت مسکن و شهرسازی.
1- بازدید از محل و تطبیق موقعیت و ابعاد ملک با نقشه های معماری مصوب، سازه و تاسیسات.
2- رعایت کلیه آئین نامه ها، استانداردها و مقررات ملی ساختمان رعایت کامل شرح خدمات مهندسین برق. و تاسیسات طبق مصوبه وزارت مسکن و شهرسازی.
1- کنترل کیفیت لوازم و مصالح و تجهیزات تاسیسات برقی و مکانیکی.
2- بازدید و برنامه ریزی سیستم های مختلف زیر کار تاسیساتی و کنترل و تست آنها.
3- بازدید و کنترل کلیه سیستم های روکار موتورخانه و سایر تجهیزات و تاسیسات روکار دیگر در پروژه.
4- راه اندازی سیستم های مختلف تاسیساتی و کنترل دستور العمل راهبردی و نگهداری و ارائه آن.
5- ارائه گزارش بموقع به شهرداری منطقه.
6- ارائه گزارش در صورت عدم رعایت مفاد پروانه و نقشه های مصوب.
در قوانین و مقررات جاری کشور ، اشاره ای به ارائه «برگه استحکام بنا» توسط مهندس ناظر یا سایر مهندسان اعم از طراح و سازنده نشده است. بر این اساس بعضی از شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمان با توجه به بخش اخیر تبصره ۶ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها که مقرر می دارد (در مواردی مانند عدم استحکام بنا ، عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی در ساختمان رسیدگی به موضوع در صلاحیت کمیسیون های ماده صد است). مهندسان را ملزم به «تائید استحکام بنا» ساختمان های مختلف به ویژه ساختمان های احداث شده بدون پروانه ساختمانی می نماید. و در صورت عدم تائید مهندسان ، از کارشناسان دیگر برای این منظور استفاده می نماید.
نحوه اطلاع از تعرفه و قیمت استحکام بنا : جهت اطلاع از قیمت برگه استحکام ساختمان و تعرفه نظام مهندسی در سال 1403 لطفا از طریق بخش تماس با ما مکاتبه فرمایید. و یا با شماره های ٠٩١٢٥٠٢٩٥٨٢ و ٠٩١٢٤٠٢٢٤٠١ تماس حاصل فرمایید. هزینه بازدید و گواهی امضاء و گزارش ها و مالیات بر ارزش افزوده به عهده مالک میباشد.
اگر ساختمانی یک طبقه دارید و به فکر ساخت طبقه دوم از ساختمان خود هستید، به طور حتم اولین موضوعی که ذهن شما را به خود مشغول میکند، هزینه ساخت طبقه دوم خواهد بود. برای برآورد هزینههای ساخت هر طبقه باید به عوامل و فاکتورهای بسیاری توجه داشته باشید. فوت و یا انصراف مهندس ناظر قبلی املاک در حال ساخت یا رها شده (شامل همه املاک که شروع به کار از شهرداری گرفتهاند میشود. برای مثال مقاومت ساختمان شما باید توسط کارشناس مربوط مورد بررسی قرار گیرد. در ضمن برای هر طبقه نیز باید پارکینگ اضافه در نظر گرفته شود.
- استحکام بنای ساختمانهای قدیمی -
این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران در مورد برگه استحکام بنا
سعید
1402/07/18 02:15:22 عصر
با سلام بنده ساختمانی ساخته ام که نقشه مصوب آن ۵ سقف بوده ولی یک سقف مازاد ساخته ایم حال اینکه مهندسین ناظر سازه و معماری پایه ۳ میباشند و سازمان ما در گروه ج میباشند قانونا قادر به دادن استحکام به اینجانب نمیباشند و آنها از انصراف از پروژه سر باز میزنند لطفا رهنمایی کنید ممنون
خلجی
1402/03/05 04:20:01 عصر
برای اضافه کردن یک اتاق کاذب در آپارتمان نیاز به جواز ساخت هست؟
علی خدایی
1402/01/17 05:15:49 عصر
قیمت استحکام بنا در سال 1402 چقدر شده؟
مدیر سایت
1402/01/18 09:39:46 عصر
به محض اعلام قیمت، در همین صفحه قرار داده میشود.
حسین برتلو
1401/12/24 06:06:00 عصر
سلام جواز پروانه ششم ساختمان فروردین 7
مدیر سایت
1401/12/25 12:12:22 صبح
با شما تماس گرفته میشود
میلاد نوری
1401/09/10 08:12:40 عصر
سلام، مسئولیت رعایت نکردن اصول فنی ساختمان سازی بر عهده کیه؟
مدیر سایت
1401/09/11 11:51:30 عصر
بنا به (ابلاغیه شماره 20553/400 مورخ 1396/05/02 معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی) مسئولیت همه عواقب و اتفاق های ناشی از تایید کردن برگه استحکام بنا بر عهده مهندسی ویا کارشناسی که آن را تایید کرده است. و در تبصره 6 ماده 100 قانون شهرداری به موضوع عدم استحکام بنا ،عدم رعایت کردن اصول فنی ، عدم رعایت کردن اصول بهداشتی ، عدم رعایت کردن اصول شهرسازی اشاره شده است که منظور مقنن احراز عدم استحکام بنا است نه تایید کردن استحکام بنا.
کامران زمانیان
1401/02/27 12:39:25 عصر
در صورت استعلام برگه استحکام بنا در سال گذشته و عدم اخذ پایانکار در همان سال، آیا امکان اخذ پایان کار و استعلام برگه اتمام عملیات ساختمانی (پایان کار) وجود دارد؟
مدیر سایت
1401/02/28 01:47:54 صبح
امکان استعلام برگه اتمام عملیات (پایانکار) در هر زمانی میسر است. ولی با توجه به انتقال سهمیه اشغال شده به سنوات بعد، این موضوع با پرداخت ما به التفاوت حق الزحمه ناظر استحکام بنا، انجام خواهد شد.
حاتم مهدیان
1400/12/16 08:32:38 عصر
بعد بررسی کمیسون ماده صد درخواست استحکام بنا میکنه میتونه رای کمیسیون به تخریب ساختمان باشه یا فقط برای تایین مبلغ جریمه اضافه بنا است
مدیر سایت
1400/12/17 12:07:37 عصر
معلوم نیست بستگی به پروانه و نوع خلاف های صورت گرفته داره
امید روشن
1400/11/22 11:08:48 صبح
مبنای محاسبه متراژ در استحکام بنا چیست؟
مدیر سایت
1400/11/22 08:09:46 عصر
با توجه به اینکه برگه استحکام بنا برای چه موردی نیاز است، متفاوت است. بعنوان مثال جهت تغییر کاربری واحدهای دارای سند تک برگ (حدنگار) فقط متراژ واحد مربوطه بعلاوه متراژ پارکینگ و انباری (در صورت وجود) محاسبه و استعلام میگردد. اما برای مواردی مانند اضافه اشکوب یا اضافه بنا کل متراژ زیربنای ملک بعلاوه مشاعات، محاسبه و استعلام خواهد شد. اما بطور کلی متراژ استعلام شده توسط دفتر خدمات الکترونیک سهر مبنای اصلی محاسبه حق الزحمه صدور برگه استحکام بنا میباشد.
مهدی ارفع
1400/10/18 01:16:36 عصر
نامه استحکام بنا را باید کدام ارگان بدهد؟
مدیر سایت
1400/10/19 02:25:16 عصر
نامه استحکام بنا را از شرکت ما (دیبا سازان پویا) دریافت کنید. و سپس شهرداری طبق نامه ما برگه استحکام بنا، را صادر میکند.
شعبان زاده
1400/08/23 06:33:04 عصر
آیین نامه 2800 و تایید استحکام بنا رو از کجا باید گرفت؟
مدیر سایت
1400/08/25 02:33:08 عصر
جسارتا سوالتون بصورت کلی، سوال درستی نیست. اما آیین نامه 2800 توسط معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تدوین میشه. و تایید استحکام بنا ساختمان هم آیین نامه جدایی نداره و تلفیقی از رعایت مقررات ملی ساختمان هستش.
نظرات خود را در مورد برگه استحکام بنا اینجا بنویسید
نظرات کاربران در مورد برگه استحکام بنا